Om AndersIvar

liten andersivarDet började en gång för väldigt, väldigt längesedan med en liten kille som var 14 år och ville starta eget för att tjäna lite kosing. Det ena ledde till det andra och vips så var det kolsvarta, oregistrerade “företaget” HHS skapat. Förkortningen stod för “Höviks HjälpService” och vi drog in kosingen genom att klippa gräs, kratta löv och klippa kanter med mammas hushållssax.

2-3 år senare var det dags för Handel & Administration på gymnasiet och UF-företaget vars namn jag inte kommer ihåg skapades. Vi utförde marknadsundersökningar för dagligvaruhandeln, blev polisanmälda utan någon som helst saklig grund och skapade lite oordning bland de olika butikernas ägare. Det var såpass roligt att efter UF-företaget lades ner så startade vi ett HB och fortsatte verksamheten tills min kompanjon på den tiden skulle flytta vidare för studier.

wake import salesDet första riktiga, riktiga bolaget startades inom e-handeln och hade namnet WAKE Import&Sales, vi importerade “Magic Wheel” från Kina och sålde i Sverige och året var 2006 eller 2007, jag kommer inte riktigt ihåg faktiskt.

Jag byggde en “webbutik” som bestod av bilder och information samt ett formulär där man kunde beställa. Ett år senare såldes inkråmet i det bolaget och tillsammans med en kompis startade vi det som idag är BrandByNature. På den tiden sålde vi ett enda varumärke och det var Kakadu Traders vilket också butiken hette.

GetGlobal-QR2011 startade jag Get Global AB och flyttade över verksamheten för BrandByNature dit och körde själv den butiken nu. Slutet 2011 lanserade vi Barahandtag som vi fortfarande äger och under 2012 startade jag även upp sökmotoroptimeringsföretaget DoubleSearch AB tillsammans med en kollega. 2013 gjorde vi namnbytet från Get Global AB till AndersIvar AB samtidigt som vi flyttade in alla konsultvarumärken vi byggt upp under AndersIvar-paraplyet. Sommaren 2014 såldes BrandByNature och vi tog i ungefär samma veva över den webbutik som idag heter Kutts. Kutts såldes sommaren 2015 till, roligt nog, samma köpare som köpte BrandByNature året innan.

oxit liten2016 bytte vi namn på bolaget från AndersIvar AB till Barahandtag AB och renodlade också verksamheten till att bara driva Barahandtag. Tidigare konsultade jag också lite i det bolaget men i och med att jag och Håkan Persson startade Oxit så blev det naturligt att renodla Barahandtag och Emma tog dessutom över som VD för Barahandtag AB. Idag är Barahandtag ett renodlat e-handelsföretag med butiken som har samma namn.